Σχολιάκι 1

Αγαπητοί όλοι!

(φίλοι-κολλητοί-γνωστοί-άγνωστοι-συγγενείς-σύντροφοι-συντρόφισσες και λοιποί…)

Η σκέψη μου να γράφω μια σκέψη κάθε μέρα, κάθε δυο ή τρεις, κάθε εβδομάδα…) δεν ξέρω αν θα την τηρήσω, πάντως θα το προσπαθήσω και αν δεν μου βγει, ελπίζω να μου συγχωρήσετε. Εγώ την πρόθεσή μου διατυπώνω.

Έχω συνειδητοποιήσει πως αυτή η χώρα παράγει ειδήσεις καθημερινά που μας βάζουν όλους σε σκέψεις. Εξ’ άλλου, γιατί έχουμε τα facebook; Για να καταγράφουμε την καθημερινότητά μας που, ενδεχομένως, να αφορά και άλλους.

(18/6/2012)

Η πρώτη μέρα μετά τις εκλογές είναι εδώ και όλοι κάνουμε την πρώτη εκτίμηση.

Λέω λοιπόν:

Είτε θέλουμε είτε δεν, ο λαός δεν έδωσε αυτοδυναμία και το καλοκαιράκι θα είναι πιο θερμό από τις ζέστες. Το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να βρει ένα modus viventi για να κυβερνηθεί ο τόπος και να ξαναλαδωθεί η μηχανή που τόσο καιρό μένει αλάδωτη. Δεν έχω καμία διάθεση να αντιγράφω τις εφημερίδες αλλά νομίζω πως δυο είναι τα ζητούμενα αυτή τη στιγμή:

α) Το κοινώς ομολογούμενο πως η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί, που σημαίνει πως πρέπει να βρεθεί κοινή συνισταμένη στις πολιτικές με τις σημερινές συγκυρίες των κομμάτων.

β) Να αναδειχτεί επιτέλους και στη χώρα μας η κουλτούρα της ανάγκης των πολιτικών συναινέσεων-συγκυβερνήσεων-συνεργασιών-συναποφάσεων. Κάτι δηλαδή πολύ συνηθισμένο σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που (μερικές απ’ αυτές επί χρόνια το πράττουν και το πολίτευμά τους συνεχίζει να λειτουργεί). Η στιγμή εδώ είναι τέτοια που δεν μπορεί ο καθένας να τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του άλλου. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να λειτουργήσει ο «πολιτικός Πολιτισμός», που επί χρόνια τον επικαλούνται οι έλληνες πολιτικοί, δίχως όμως να τον εννοούν…

Με αγωνία θα παρακολουθούμε την συνέχεια του θρίλερ και εδώ είμαστε…

Νότης Μαυρουδής

Advertisements

About Νότης Μαυρουδής

Κιθαριστής-Συνθέτης-Μουσικοπαιδαγωγός-Αρθρογράφος τύπου και ραδιοφώνου-Διευθυντής του www.tar.gr
This entry was posted in σχολιακια. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s