Σχολιάκι 13. (6/7/2012) Γλώσσαν μου έδωσαν ελληνικήν…

Είπαμε, τα μπάνια του λαού δεν πρέπει να διακόπτονται για κανέναν λόγο, αλλά, υπάρχουν και οι «έκτακτες ανάγκες» που σε βγάζουν από τα ρούχα σου και καταλήγεις να βγάζεις θυμό και να τον αναρτάς στο facebook (τι το έχουμε το ρημάδι;)

Σερφάροντας λοιπόν στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω στο

http://olympia.gr/2012/07/04/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%BB%CF%89%CF%83%CF%83%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B5/  που αναφέρεται στα καινούργια βιβλία του Δημοτικού Σχολείου, που θα δουν το φως από την ερχόμενη περίοδο (;). Εξ’ άλλου, αναφέρομαι σε ένα γεγονός, αφού η απόφαση εκδόθηκε από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, με την ευθύνη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Εκπτώσεις λοιπόν και στην ελληνική γραφή. Καταργήσεις σε χειλικά, οδοντικά και λαρυγγικά σύμφωνα, ανατροπές σε ό,τι έχουμε συνηθίσει και αφομοιώσει ως λαός, ως εθνότητα, αφού η καθημερινή γλώσσα είναι ο στυλοβάτης της έκφρασης και της αισθητικής του συλλογικού εθνικού γίγνεσθαι.

Δεν είμαι ειδικός περί τα εκπαιδευτικά, όμως πολλές φορές, νιώθω την ελληνική γλώσσα ως ένα μικρό παιδί που του συμπεριφέρονται πολύ σκληρά… Διαβάστε περί του θέματος. Είναι σίγουρο πως θα απασχολήσει τους ειδικούς και όχι μόνο. Ήδη στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναφέρω, υπάρχουν ποικίλοι σχολιασμοί, που προϊδεάζουν την ανάφλεξη μιας επικείμενης διαμάχης.

Πάντα τα θέματα περί της ελληνικής γλώσσας προκαλούσαν το ενδιαφέρον των πνευματικών ανθρώπων αλλά συγχρόνως και των αμετροεπών εθνικιστών, που ξεκινούν βέβαια από διαφορετικές αφετηρίες…

Δεν θα αποφύγουμε τις διαμάχες, αλλά και δεν θα περιμένουμε το πρόβλημα της ελληνικής γλώσσας να διευθετηθεί από …πατριώτες σε στιλ μαύρης μπλούζας, για να «καθαρίσουν» τον τόπο από τους μεταρρυθμιστές…

Θα επιστρέψω στα μπάνια μου και

ίδωμεν…

 

Νότης Μαυρουδής

Advertisements

About Νότης Μαυρουδής

Κιθαριστής-Συνθέτης-Μουσικοπαιδαγωγός-Αρθρογράφος τύπου και ραδιοφώνου-Διευθυντής του www.tar.gr
This entry was posted in σχολιακια. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s