Σχολιάκι 32. (11/1/2013) Το σακάκι…

Δικαιολογημένα το πουά σακάκι του Μέσι έχει γίνει θέμα συζητήσεων, αλλά ομολογώ πως προτιμώ μια τέτοια θεματολογία, από την ανιαρή, σκοτεινή, αστυνομικού τύπου αναζήτηση, που έχει σαν επίκεντρο πρόσωπα φθαρμένα της λίστας Λαγκάρντ και τα παρεπόμενά της…

Τουλάχιστον, με το πουά σακάκι του Μέσι http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/172018 γελάμε πολύ και-πάνω απ’ όλα-θαυμάζουμε τη δυνατότητα των αντιφάσεων του ανθρώπινου είδους! Από τη μια ο «μάγος της μπάλας» που είναι χάρμα ειδέσθαι, όταν τον βλέπεις να βάζει σε ενέργεια τη δική του αρχιτεκτονική μέσα στο γήπεδο και να θριαμβεύει ακατάπαυστα επί των αντιπάλων του. Από την άλλη, ενδύεται ένα ρούχο (και με παπιόν), κακόγουστο, που αντέχεις (ενδεχομένως) να το βλέπεις μόνο στην περίοδο του καρναβαλιού…

Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε: «Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου», ακόμα και του Μέσι, που είναι ο σύγχρονος Θεός του ποδοσφαίρου… Ο μάγος, ο Θεός, ο απόλυτος ρέκορντμαν και συμπαθέστατος άνθρωπος, μας αποκαλύφθηκε ολίγον κακόγουστος στην επιλογή του πουά σακακιού και ο λόγος που με παρακίνησε να αναφερθώ σ’ αυτόν είναι αυτή η αντίφαση, γιατί είμαι κι εγώ εγκλωβισμένος συναισθηματικά στα σοβαρά δημοφιλή πρόσωπα που επιλέγω και εξηγούμαι: Ο θαυμασμός προϋποθέτει αξία, ικανότητα, γοητεία, ταλέντο και αίγλη˙ προσφέρει στα πρόσωπα τον μανδύα τής ιδανικής συμπεριφοράς σε όλα τα επίπεδα. Από τις ιδέες, την πολιτική, την καθημερινότητα κλπ. Πολλές φορές αποφεύγω να προσεγγίζω στενά έναν άνθρωπο που θαυμάζω, γιατί συχνά με κάνουν και απογοητεύομαι… Ίσως να υπερβάλω, αλλά α π α ι τ ώ από τα …ινδάλματά μου να συμπεριφέρονται όπως θα ήθελα εγώ και γνωρίζω πως αυτό είναι πέρα για πέρα εγωϊστικό… Θα επιθυμούσα δηλαδή να ακούνε την ίδια μουσική με μένα, να έχουν κοινά γούστα με μένα, να μας ελκύουν οι ίδιες τέχνες, να συμφωνούμε πολιτικά, τέλος, να μην φορούν σακάκια που εγώ τα θεωρώ κιτς!

Ακρότητες, το παραδέχομαι και επί πλέον, δεν μου διαφεύγει το γεγονός πως, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, μέσα στον δικό του μικρόκοσμο και αυτή τη νομοτέλεια δεν μπορώ εύκολα να την ξεπεράσω.

Τώρα, το πουά σακάκι του Μέσι, όπως και τα πλουμιστά ρούχα τού σόουμαν Φλωρινιώτη, επανέφεραν αυτή μου την πάγια υπερβολή.

Πρέπει να την ξεπεράσω…

 

Νότης Μαυρουδής

Advertisements

About Νότης Μαυρουδής

Κιθαριστής-Συνθέτης-Μουσικοπαιδαγωγός-Αρθρογράφος τύπου και ραδιοφώνου-Διευθυντής του www.tar.gr
This entry was posted in σχολιακια. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s