Σχολιάκι 43. (4/4/2013) Αθλιότητες

Εκτός από βοήθεια στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, σε τι άλλο χρησιμεύουν τα σήματα κυκλοφορίας στους δρόμους;

Απαντώ: για να φανεί ακόμα μια φορά η τσαπατσουλιά, ο ωχαδερφισμός, η πλήρης αδιαφορία για τον άλλον που βλέπει τα σήματα σκεπασμένα, μουτζουρωμένα, τόσο ώστε να γίνεται εύκολα το λάθος και η σύγκρουση. Όλα τα σήματα της πόλης, σε όλες τις συνοικίες (όχι μόνο στην Αττική) είναι γεμάτα από γραφιστικές ανοησίες και διαφημιστικά αυτοκόλλητα, με τις διάφορες «θύρες» και οργανώσεις τού Παναθηναϊκού ως επί τω πλείστον, που εδώ και χρόνια καλύπτουν σκανδαλωδώς κάθε σήμα σε διασταυρώσεις, μονόδρομους, πλατείες, στροφές κλπ.

Ένα ελεεινό και άθλιο χάλι, με αντίστοιχα ελεεινούς και άθλιους πολίτες που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα που προκαλούν αυτοί οι, εν δυνάμει δολοφόνοι, τζάμπα μάγκες των δρόμων.

Αυτοί οι… αντάρτες πόλεων του γλυκού νερού, με το αυτοκόλλητο στην τσέπη και το σπρέι στο χέρι, δεν διστάζουν να πουλάνε μαγκιά κολλώντας αυτοκόλλητα με τη φράση:

«ΑΝΤΕ ΓΑΜ… ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ» (δίχως τη λογοκρισία που κάνω εγώ).

Τόση αβροφροσύνη. Τόση ευγένεια. Τόση ειλικρίνεια από τους… «αγωνιστές» της σάπιας συνείδησης. Τέτοιον γραπτό ή προφορικό λόγο «έξω απ’ τα δόντια» θα τον ξανασυναντήσουμε στις αθλητικές εφημερίδες, σε κατακίτρινα έντυπα και στην κουλτούρα της γλώσσας του κουρεμένου ναζιστή.

Όλη αυτή η οργανωμένη αλητεία θεωρεί πως, το… χωράφι Αθήνα, είναι ολοδικό της και «δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει». Γνωρίζει πως καμία αστυνομία δεν θα αναζητήσει ενόχους βανδαλισμού τών πόλεων˙ κανένα ενδιαφέρον για εκείνους που ρυπαίνουν και βυσσοδομούν εναντίον μας επί κάθε επιφάνειας (τείχους-ταμπέλες-προσόψεις οικημάτων-στα βαγόνια των συρμών του Μετρό και ΗΣΑΠ-ακόμα και σε βράχους βουνών-σε αρχαία μνήματα…)

Η ελληνική αδιαφορία απέναντι στην αυτονόητη προστασία τής πόλης, στο μεγαλείο της!

Παρατηρείστε τα σήματα οδικής κυκλοφορίας. Καμία ταμπέλα καθαρή. Όλες είναι κτήμα τής ασυδοσίας τών απανταχού «σαλεμένων», από τη Θράκη ως την Κρήτη. Εάν σας προτείνω να κάνετε και μια βόλτα στα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα, όπου εκεί είναι το πάρτι τών κομματικών γκράφιτι και της ασυδοσίας τής αφίσας, από τις νέες γενιές των συνδικαλισμένων φοιτητών, τότε το άθροισμα όλων ετούτων σηματοδοτεί πως η χώρα ολόκληρη είναι ποοοοοοοολύ πίσω, τόσο, ώστε να δοκιμαζόμαστε όλοι από την έλλειψη του πολιτισμού τής καθημερινότητας που τείνει να γίνει σύνδρομο εθνικής ντροπής…

 

Νότης Μαυρουδής

Advertisements

About Νότης Μαυρουδής

Κιθαριστής-Συνθέτης-Μουσικοπαιδαγωγός-Αρθρογράφος τύπου και ραδιοφώνου-Διευθυντής του www.tar.gr
This entry was posted in σχολιακια. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s