Σχολιάκι 54. (3/6/2013) Περί πολυπραγμοσύνης

Πολλοί φίλοι και αναγνώστες μού προτείνουν και με παρακινούν να ασχοληθώ με διάφορα θέματα, με τα οποία, προς το παρόν, δεν έχω ασχοληθεί. Να γράψω για πολιτικά θέματα (για την τρικομματική κυβέρνηση, για τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, για την βαθύτερη δεξιά πολιτική που αναπτύσσεται, για τη δεξιόστροφη κοινωνική πορεία, για την εξάπλωση της καθημερινής βίας, για τη χρυσαυγίτικη κατάντια μας, για την διεθνή οικονομική ισορροπία, κλπ) ή για μουσικά θέματα (το ελληνικό τραγούδι, τη σύγχρονη εξέλιξή του, το εύθραυστο οικονομικά παρόν των ορχηστρών μας, την εκδοτική κατάσταση της ελληνικής βιβλιογραφίας, τις βαριές και αψυχολόγητες φορολογικές επιβαρύνσεις στις οργανώσεις συναυλιών, κλπ) ή για ιστορικά, επιστημονικά θέματα, για κοινωνικά κλπ. Πλήθος θεμάτων που ανοίγονται καθημερινά και ακατάπαυστα στη σύγχρονη ζωή μας.

Όμως: εξηγώ πως δεν είμαι τόσο πολυπράγμων και διστάζω πάντα μπροστά σε θέματα που δεν μπορώ να διεισδύσω, όσο και αν μπορώ να έχω την ιδιωτική μου γνώμη. Από τη στιγμή που δημοσιεύω μια σκέψη μου, παύει αυτή η άποψη να είναι «ιδιωτική». Μπαίνει πια στο περιβάλλον της δημόσιας έκθεσης και, ιδιαίτερα στον κόσμο τού διαδικτύου, που ποτέ δεν ξέρεις μέχρι πού θα φτάσει το κείμενό σου.

Δεν ισχυρίστηκα ποτέ πως με τα σχολιάκια μου καλύπτω τα… πάντα. Απεναντίας, νιώθω την ανάγκη να γράφω για πολλά θέματα που εξοργίζουν ή με συγκινούν, αλλά έρχεται ο αυτοέλεγχος για να μου πει «κάτσε καλά…».

Τα Σχολιάκια μου είναι και η καθημερινότητά μου, γιατί κάθε φορά που διαβάζω, ακούω ή αντιλαμβάνομαι πολλά από τα πράγματα που με περιβάλλουν, σκέφτομαι αν θα μπορούσα να τα εντάξω στη σελίδα μου. Όμως όλα έχουν να κάνουν με μια αυτογνωσία, που θα πρέπει να λειτουργεί παράλληλα με τη διάθεση να γράφει κανείς και να δημοσιεύει.

Και να συμπληρώσω το βασικό: είμαι μουσικός. Μια ζωή παίζω κιθάρα, διδάσκω, γράφω τραγούδια, κάνω συναυλίες. Ο γραπτός λόγος είναι ένα χόμπι που με ενδιαφέρει, όσο μπορώ να σχολιάσω ένα θέμα. Και πάντα αναζητώ ένα βήμα λόγου και αντιλόγου και το facebook παίζει σπουδαίο ρόλο σ’ αυτό.

Γιαυτό, φίλοι αναγνώστες τού διαδικτύου, μην ανησυχείτε. Θα μείνω πιστός σε ό,τι μπορώ να σηκώσω στους ώμους μου. Ο καθένας από εμάς, μπορεί να σηκώσει το δικό του βάρος. Δεν θα παραστήσω ποτέ τον Πύρρο Δήμα…

 

Νότης Μαυρουδής

Advertisements

About Νότης Μαυρουδής

Κιθαριστής-Συνθέτης-Μουσικοπαιδαγωγός-Αρθρογράφος τύπου και ραδιοφώνου-Διευθυντής του www.tar.gr
This entry was posted in σχολιακια. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s