Σχολιάκι 100 Εκατό κεράκιαααααα!!!

Είναι προφανές πως το 100 είναι σημαίνον νούμερο για οποιαδήποτε γενέθλια. Ιδιαίτερα στο χώρο τών εκδόσεων, το εκατοστό νούμερο δεν είναι αμελητέο. Από τις 18/6/2012, όταν ξεκίνησαν τα Σχολιάκια μου, σήμερα έφτασαν στον στρογγυλό αριθμό τού 100! λίγο λιγότερο από δυο χρόνια, έφτασα σε ένα αριθμό που δεν τον φανταζόμουν.

Ομολογώ πως τα Σχολιάκια μου τα ξεκίνησα περισσότερο για να έχω να γράφω περί των εκδηλώσεων, συναυλιών, παραστάσεων, που έχουν να κάνουν με την προσωπική μου καλλιτεχνική δραστηριότητα. Τελικά, δεν το έπραξα έτσι. Με απορρόφησαν τα γεγονότα τής καθημερινότητας και η τοποθέτησή τους κάτω από την προσωπική μου οπτική.

Νιώθω κάτι σαν να έχω… γενέθλια! Κάτι σαν… ενηλικίωση, αλλά και ως υποχρέωση να συνεχίσω, μια που τα σχόλιά σας θεωρώ πως μου επιτρέπουν τέτοια σκέψη, αφού η συντριπτική πλειοψηφία τών αναγνωστών έχει αγκαλιάσει  τα κειμενάκια αυτά. Ας το γιορτάσω λοιπόν, προτείνοντας και προτρέποντας τους αναγνώστες να σχολιάσουν τα Σχολιάκια μου, εννοώντας δηλαδή τη διαδρομή τους και την πορεία τους.

Πάντα στο μυαλό μου είχα την άποψη ότι θα έπρεπε να είναι σύντομα και περιεκτικά. Να μην υπερέβαιναν τις 550-650 λέξεις. Να είναι βασισμένα στο σκεπτικό μιας σύντομης «επιφυλλίδας», ή «χρονογραφήματος». Για μένα, αυτά τα Σχολιάκια, ήταν μια εξάσκηση στον συνοπτικό και περιληπτικό λόγο, όπως εκείνος τού ραδιοφωνικού λόγου, που δεν «επιτρέπει» στον ομιλητή να φλυαρεί και να ξεχνιέται. Και, για να είμαι ειλικρινής, τελικά, το προσωπικό μου facebook έγινε αιτία να αποκτήσω το δικό μου βήμα γνώμης και προσωπικών θέσεων. Πολλοί φίλοι με προέτρεψαν να γράφω περισσότερο πολιτικά, πράγμα που απέφυγα ώστε να είμαι πιο ελεύθερος και να μην εγκλωβίζομαι σε πάθη και αγκυλώσεις, που συνήθως καταστρέφουν τη σκέψη και τη γραφή. Επέλεξα τη μεριά τού ελεγχόμενου θυμού! Εν πάση περιπτώσει, κάποιος που γράφει θα πρέπει να έχει ένα ψυχικό κίνητρο, μια αφετηρία, ένα ερέθισμα που θα τον παρακινήσει να καταγράψει τη σκέψη του. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν αρθρογράφο που, δίχως συναισθηματικό κίνητρο, μπορεί και γράφει…

Άλλοι φίλοι με πίεζαν να έχω θέματα πιο μουσικά, πιο καλλιτεχνικά και ίσως έχουν δίκιο, αλλά είπα στον εαυτό μου, τελικά να μην εξαρτώμαι από τίποτα και να επιλέγω θέματα που, κάθε φορά, με προκαλούν  και μου ανοίγουν τη σκέψη.

Πάντως, τα Σχολιάκια μου σήμερα έχουν τη… γιορτή τους και φορούν τα καλά τους! Έχουν πάρει και τούρτα με κεράκια που θα πρέπει να τα σβήσω εγώ! Και επειδή εκατό κεριά δεν σβήνουν με τη μία, ζητώ τη συνδρομή τη δική σας, των αναγνωστών, που σ’ αυτό το διάστημα παρακολουθήσατε την πορεία. Όλοι μαζί λοιπόν, νοερά, με όλη τη φαντασία μας, ας μαζευτούμε γύρω από τη νοερή τούρτα, με τα  δημιουργικά εκατό κεράκια και ας φυσήξουμε: Φφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ!!!!!!!!

Θα σας συναντήσω ξανά, με γενέθλια, τούρτα και με 200 κεράκια, στα… 200 Σχολιάκια! Ποιος ξέρει, μπορεί να επαληθευθεί το γνωστό παλαιό σύνθημα που απαιτεί:

«Το μέλλον (να) είναι δικό μας»!!!

 

Νότης Μαυρουδής

Advertisements

About Νότης Μαυρουδής

Κιθαριστής-Συνθέτης-Μουσικοπαιδαγωγός-Αρθρογράφος τύπου και ραδιοφώνου-Διευθυντής του www.tar.gr
This entry was posted in σχολιακια. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s