Σχολιάκι 101 (19/3/2014) Έκδοση τρομοκρατίας!

Σχετικά με το βιβλίο του Κουφοντίνα, ο θόρυβος κόπασε. Εν τάξει, γράφτηκαν, ειπώθηκαν, καταγγέλθηκαν πολλά, τόσα ώστε να κατανοήσουμε πως ένας καταδικασμένος για εγκλήματα, ένας πολίτης που ήθελε να ανατρέψει αυτή τη Δημοκρατία, αυτό το Σύστημα, όχι με δημοκρατικά μέσα αλλά με βαρύ οπλισμό, με βόμβες, με αίμα και άλλα τέτοια μαραφέτια, , ο ίδιος αυτός ο πολίτης διεκδικεί τώρα (από το μισητό γι αυτόν Σύστημα) το δικαίωμά του να εκδίδει και να εμπορεύεται τον τρόμο, τον πόνο και το αίμα, για τα οποία έχει καταδικαστεί!

Ω της αντίφασης θα έλεγα! Από την άλλη μεριά, η έκδοση του απεχθούς βιβλίου, που περιγράφει τις δράσεις τής παρέας (του) pistoleros, των δικών του killers, των ”ιδεολόγων τής ταξικής τιμωρίας», τής συμμορίας του δηλαδή, φρονεί τα αυτονόητα σε τέτοιες περιπτώσεις, για να υπερασπιστεί την έκδοση: περί «ελευθερίας έκφρασης», «ατομικών δικαιωμάτων», «υποχρεώσεων τής έννομης πολιτείας» και άλλων τέτοιων σαθρών… επιχειρημάτων, για την περίπτωση. Ο Οίκος Λιβάνη, εκδόσεις με συσσωρευμένη πείρα πάνω στο πολιτικό βιβλίο, θεώρησε πως ο βομβιστής βαρυποινίτης συγγραφέας, εκφράζει πολιτική σκέψη και δεν στέκεται στο γεγονός πως η συγκεκριμένη καταδίκη, που απασχόλησε όλη τη χώρα πριν από χρόνια, ήταν μια καταδίκη που αφορούσε στα συγκεκριμένα εγκλήματα, που ασφαλώς ήταν αποτέλεσμα μιας ιδεολογικής σκέψης-θεωρίας (sic) αιματοβαμμένης ανατροπής!

Πώς να συνδιαλεχτείς με την κουτοπονηριά και την αφέλεια; Δεν γίνεται. Είναι σα να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο! Ποιο θα σπάσει;

Ο killer-λέει-μετανιώνει για τον Αξαρλιάν, όχι όμως για τους άλλους και δεν ζητά ούτε καν μια απλή συγγνώμη από τους συγγενείς τους. Βέβαια. Οι «άλλοι» ανήκουν στον «ταξικό εχθρό»! Συμπεράσματα και σκέψεις που όσοι έχουν σώας τας φρένας, ανατριχιάζουν για την τόση ωμότητα…

Με ποιες σκέψεις λοιπόν, μπορούμε να συλλογιστούμε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα μιας τέτοιας έκδοσης; Να είναι το χρηματικό κέρδος τού εκδοτικού Οίκου μια αιτία; Αδιαφορώ.

Δεν είναι ένα καπρίτσιο, εκείνο που εγώ επιδιώκω, αλλά τη βασική απορία μου θέλω να εκφράσω: Ο Κουφοντίνας καταδικάστηκε για συγκεκριμένα εγκλήματα; Ναι ή όχι; Εγώ βλέπω πως μέσα από τις «ειδικές φυλακές», έχει μπει σε επιχειρηματικές δράσεις, με υλικό για το οποίο έχει καταδικαστεί. Είναι η ίδια η απεικόνιση των… «άθλων», για τους οποίους συνεστήθησαν αστυνομικές δυνάμεις, δικαστικά σώματα, Εισαγγελείς, και μια σειρά από νόμιμες επιτροπές, για να μπει μια τελεία στο σήριαλ της εποχής τής περιβόητης «δίκης τής 17N»!

Τι ζητάω; Να απαγορευτεί το βιβλίο; Να κλείσει ο εκδοτικός Οίκος; Τι νόημα θα είχε; Τώρα πλέον είναι αργά. Αυτό που μας ξαφνιάζει όμως, είναι αυτή η… ψευτοαριστερή σκέψη περί αιματηρής ανατροπής τού Συστήματος α π ό ν τ ο ς τού λαού, για την απελευθέρωση τού οποίου, υποτίθεται, «πήραμε τα όπλα»… Και βέβαια η εκμετάλλευση τών ελευθεριών που προσφέρει η, κατά τα άλλα… επάρατη αστική δημοκρατία. Προφανώς, μια τέτοια εμπεδωμένη «επαναστατική» σκέψη, αδιαφορεί παντελώς για τα υπόλοιπα και συνηθίζει να μπαίνει στον αυτιστικό της μανδύα!

Άντε, να δούμε αυτούς τους «άθλους Κουφοντίνα» και σε ταινία…

 

Νότης Μαυρουδής

Advertisements

About Νότης Μαυρουδής

Κιθαριστής-Συνθέτης-Μουσικοπαιδαγωγός-Αρθρογράφος τύπου και ραδιοφώνου-Διευθυντής του www.tar.gr
This entry was posted in σχολιακια. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s