Σχολιάκι 110 (22/5/2014) O σεξισμός τών άλλων…

Νομίζω πως το πράγμα έχει παραγίνει και κάποιος θα πρέπει να τραβήξει το αφτί στις θιγμένες-ους από την εκδήλωση… σεξισμού, που εμφανίζεται(;) κατά περίπτωση. Τώρα, αυτή τη φορά, το θέμα περί σεξισμού τίθεται όχι από το παπαδαριό, όχι από τη δεξιήλα ή από τους χρυσαυγίτες, που πάντα εμποδίζουν κάθε εξέλιξη, κατακεραυνώνοντας κάθε τι που τους κάνει να νιώθουν εκτός εποχής.
Εδώ, έχουμε την περίπτωση του γυναικείου video τού ποταμιού με τίτλο: «Η πρώτη μου φορά». Μπορώ να υποστηρίξω πως όποιος-α έχει τη μύγα, μυγιάζεται.
Τη… μύγα λοιπόν έχουν όσοι επικαλούνται πως, το κορίτσι στο εν λόγω video, ταυτίζει την «πρώτη της φορά» στην κάλπη με την πρώτη φορά τής ερωτικής της συνεύρεσης… Και λοιπόν; Πού είναι το κολάσιμο; Πού είναι το ανήθικο; Πού είναι το σεξιστικό; Πού είναι η προσβολή;
Είδα 4-5 φορές το… αμαρτωλό video, και προσπάθησα να ανιχνεύσω το… ναρκοπέδιο, που «κρύβει» ενοχές, φεμινιστικές προσβολές, και άλλα ευτράπελα μιας γερασμένης (και παρηκμασμένης) αντίληψης της ζωής που δεν μπορεί να λάβει πλέον τα σύγχρονα μηνύματα των καιρών, και προτιμά την τρίχα να την κάνει τριχιά.
Το video,του ποταμιού, τάραξε τα νερά και έστειλε πολιτικά μηνύματα, βασισμένο στο κορίτσι και το αγόρι που «ενηλικιώνονται», ψηφίζοντας για πρώτη φορά.
Έλεος συντρόφισσες και σύντροφοι της ΔΗΜΑΡ, παρόλο που υπάρχουν ανάμεσά σας αξιόλογες παρουσίες. Πώς μπορέσατε και βγάλατε τέτοια αφοριστική ανακοίνωση, γι αυτό το διαφημιστικό σποτάκι, κι έτσι να ταχθείτε στο πλευρό των άλλων πολιτικών δυνάμεων των ακραίων συντηρητικών χώρων; Το κορίτσι «τής πρώτης φοράς» θα έπρεπε να προστατευτεί από όλες τις γυναίκες και τις οργανώσεις τους, αφού, έστω στην περίπτωση της σεξιστικής πλευράς που επικαλείστε, θα έπρεπε να θυμόσαστε τη γοητεία, την αγωνία μαζί με την απόλαυση και τα ανάμεικτα συναισθήματα της δικής σας «πρώτης φοράς»!
Τώρα, από την απόσταση του χρόνου, έχετε παντελώς «ξεχάσει» εκείνη τη στιγμή, ανάγοντάς την ως κάτι που ισοδυναμεί με ακολασία και απρέπεια. Γνωρίζω πως ζω ανάμεσα σε πολίτες με διαφορετικές καταβολές και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά. Τώρα, με τις εκφάνσεις τού συντηρητισμού σε κάθε πολιτική και ιδεολογική άποψη, λυπάμαι και θυμώνω στις περιπτώσεις που αντιλαμβάνομαι πως το Κράτος, η Εκκλησία, και τα politically correct ήθη της εποχής, ποδοπατούν τη φαντασία και την πνευματική δημιουργικότητα,
ακόμα και με την προβολή ενός τέτοιου πολιτικού video που το θεωρώ αθώο, ειλικρινές, αισθητικά και αισθησιακά άψογο!

Νότης Μαυρουδής

Advertisements

About Νότης Μαυρουδής

Κιθαριστής-Συνθέτης-Μουσικοπαιδαγωγός-Αρθρογράφος τύπου και ραδιοφώνου-Διευθυντής του www.tar.gr
This entry was posted in σχολιακια. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s