Σχολιάκι 140 (10/12/2014) Θαύμα! Θαύμα!! Θαύμα!!!

Θαύμα! Θαύμα!! Θαύμα!!! Καταπληκτικό! Απίθανο! Σπάνιο! Πρωτοφανές! Καταπληκτικό! Συναρπαστικό! Μεγαλειώδες! Άκρως πατριωτικό!

Ο αρχηγός τής αξιωματικής αντιπολίτευσης-λέει-επικοινώνησε και τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο τής κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!!! Ο Αλέξης με τον Βαγγέλη! Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του γεγονότος φίλοι-φίλες; Μίλησαν-λέει-20 λεπτά και κανόνισαν να προωθήσουν την… απελευθερωτική (κατά μια έννοια) περίπτωση της συνέχειας των σπουδών του νεαρού κατάδικου απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού! Με ένα απλό τηλεφωνηματάκι, με μια συνεννόηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, με τη σύμφωνη γνώμη τού πρωθυπουργού, του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων λοιπών προοδευτικών δυνάμεων… Κάτι που θα μπορούσε να γίνει μέρες πριν, έπρεπε να περιμένει την αναποφασιστικότητα και την δυστοκία των πολύ υψηλά πολιτικών ιστάμενων, που αποδεικνύουν πως σ’ αυτό τον μάταιο κόσμο, όλα γίνονται όταν συνωμοτεί το… Σύμπαν.

Δεν χωράει αμφιβολία πως ο αδιαμφισβήτητος νικητής, σ’ αυτό το πλέγμα πολιτικής, δικονομικής, συνταγματικής και, τέλος, ανθρωπιστικής διάστασης, είναι ο νεαρός Νίκος. Όχι αβρόχοις ποσί, ούτε στα χαλαρά, αλλά μετά από τριανταμία ημέρες απεργίας πείνας τού «μικρού», των κινητοποιήσεων, με θύματα τους ιδιοκτήτες πυρπολημένων μαγαζιών, αυτοκινήτων και συγκρούσεις αστυνομίας- αναρχικών-διαδηλωτών και γνωστών-αγνώστων αλητών που συνήθως μπλέκονται στα πλήθη  που δεν ελέγχουν το ποιοτικό στοιχείο των διαδηλώσεων…

Το όλο σκηνικό τής ντροπής, έφερε τις αναπόφευκτες συνεννοήσεις των υψηλά ιστάμενων, για να κάνουν κι αυτοί τις δικές τους υπερβάσεις. Ανησυχώντας για τη σκοτεινή έκβαση των γεγονότων, που απειλούσαν την ειρηνική προεκλογική (πλέον) περίοδο, αποφάσισαν δράση και κινητοποίηση των ανακλαστικών για να δοθεί λύση στο αδιέξοδο, λίγο πριν καταρρεύσει ολοκληρωτικά ο… πεισματάρης απεργός πείνας. Και, το θαύμα συντελέσθηκε!

Ο Τσίπρας και ο Βενιζέλος μίλησαν. Έπραξαν δηλαδή το αυτονόητο. Ο τόπος μας γνώρισε (με αυτή την επαφή) τον λεγόμενο… πολιτικό πολιτισμό τής εξουσίας και η συνέχεια γνωστή. Όλα (περί αυτού) θα βρουν το δρόμο τους και θα μπουν (υποθέτω) σε ένα αυλάκι. Ο νικητής Νίκος Ρωμανός και οι υπερασπιστές του, θα φυλάξουν τα λάβαρα για την επόμενη περίπτωση που θα χρειαστεί.

Οι ηγέτες και οι πολιτικοί (άνδρες και γυναίκες), υποθέτω πως θα καθίσουν να σκεφτούν πως οι γέφυρες, οι συναινέσεις, οι ανοιχτοί δίαυλοι και ο διάλογος, είναι τα μόνα εργαλεία δουλειάς τών πολιτικών προς όφελος του λαού, μπροστά στα τεράστια προβλήματα που απειλούν τη χώρα.

Το παράδειγμα της συζήτησης-συμφωνίας Αθανασίου-Βενιζέλου-Τσίπρα, δείχνει τον μ ό ν ο δρόμο συνεννόησης και συναίνεσης σε μια σειρά εθνικών και πολιτικών προβλημάτων και δυσκολιών.

Το αντίθετο, δηλαδή η αποφυγή διαλόγου και συνεννόησης, υπάρχει στο μυαλό μόνο κάποιου αμετανόητου ηλιθίου και σκοταδιστή…

 

Νότης Μαυρουδής

 

Advertisements

About Νότης Μαυρουδής

Κιθαριστής-Συνθέτης-Μουσικοπαιδαγωγός-Αρθρογράφος τύπου και ραδιοφώνου-Διευθυντής του www.tar.gr
This entry was posted in σχολιακια. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s