Σχολιάκι 149 (23/1/2015) Βαθιές αναπνοές…

Τώρα λοιπόν, λίγο πριν το εκλογικό αποτέλεσμα, μπορούμε να πούμε πως η προεκλογική περίοδος ήταν αναμφισβήτητα μια βοή. Φωνές και σαματάς που-ευτυχώς-περιορίστηκαν στα ΜΜΕ και παράλληλα η αντιπαράθεση ακόμα και μέσα μας. Να παλεύει η συνείδηση με το δίλημμα: να ψηφίσω ιδεολογικά ή πρακτικά; Να ψηφίσουμε με βάση τις ιδεολογικές μας θέσεις ή το συμφέρον τής χώρας, για την αποκατάσταση του μελλοντικού τοπίου; Αν το σκεφτεί κανείς ήρεμα, προτιμώ μια προεκλογική περίοδο μόνο με ιδεολογικές συγκρούσεις , παρά μια κατάσταση χάους με βίαιες ενέργειες και καταστροφικά αποτελέσματα που συνήθως συμβαίνουν σε τριτοκοσμικές χώρες, με έντονες πολιτικές-κομματικές αντιθέσεις. Με δεδομένη την συναισθηματική ένταση και φόρτιση, θα υποστηρίξω πως γενικά ο Ελληνικός λαός φάνηκε ώριμος και νηφάλιος σε μια τέτοια κρίσιμη καμπή. Με λίγα λόγια, δεν έγινε της… κολάσεως, που οι περισσότεροι παρατηρητές πιθανολογούσαν.

Τώρα λοιπόν θα βιώσουμε την πολυσυζητημένη «επόμενη μέρα»!

Θα γνωρίσει άραγε η γενιά μας μια αριστερή διακυβέρνηση ή θα συνεχίσουμε να ζούμε κάτω από μια άκρως συντηρητική εξουσία; Και αν είναι να ζήσουμε… αριστερά, ποια αριστερή λογική θα ακολουθήσουμε σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς; Ποιον προγραμματισμό θα ακολουθήσουμε; Σε ποιες κατευθυντήριες γραμμές θα πρέπει να στηριχτούμε;

Τα ερωτήματά μου δηλώνουν-ομολογώ-πως δεν μπόρεσα να αντιληφθώ στον «όλον» ΣΥΡΙΖΑ ενιαίες γραμμές…

Ωστόσο, θα πρέπει παράλληλα να πω πως η έννοια της «αλλαγής διακυβέρνησης» είναι μια εθνική ανάγκη που ωθεί όλους τους έλληνες να σκεφτούν σ ο β α ρ ά και ν η φ ά λ ι α για μια στροφή που να οδηγεί σε προοδευτική κατεύθυνση. Προοδευτική όμως προς πάσα κατεύθυνση: Στις οικονομικές, τις κοινωνικές, τις πολιτιστικές, τις εκπαιδευτικές, τις δομικές, τις θεσμικές. Μια σειρά από έννοιες που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως επικοινωνούντα δοχεία, όπου η μια συνδέεται άμεσα με την άλλη και στο σύνολό τους φτιάχνουν σοβαρό κράτος-δημοκρατία.

Είναι η στιγμή που, το πολιτικό δημοκρατικό τόξο, θα πρέπει να πρυτανεύσει και να λάμψει! Που σημαίνει πως κάθε σκοτεινή και μαύρη δύναμη θα πρέπει να παταχτεί και να εξαφανιστεί ! Να μαυρίσουμε το φασιστικό μόρφωμα, τις συμμορίες και κάθε παρακλάδι τους που κινείται στο σκοτάδι…

Ας πάρουμε λοιπόν βαθιές αναπνοές, ας βγούμε απ’ το τέλμα και ας ρίξουμε το ρημάδι στην κάλπη. Ποιος ξέρει, μπορεί να βγάλουμε και άσσο…!!!???

 

Νότης Μαυρουδής

Advertisements

About Νότης Μαυρουδής

Κιθαριστής-Συνθέτης-Μουσικοπαιδαγωγός-Αρθρογράφος τύπου και ραδιοφώνου-Διευθυντής του www.tar.gr
This entry was posted in σχολιακια. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s