Σχολιάκι 205 (19/11/2015) Diesel, η φίλη όλων…

Το μακελειό στο Παρίσι συνεχίζει να απασχολεί την παγκόσμια κοινή γνώμη και η αντίδραση του γαλλικού κράτους εναντίον ισλαμιστών του ISIS βρίσκεται σε εξέλιξη. Νομίζω πως βρισκόμαστε πλέον μπροστά σε έναν κανονικό πόλεμο με όλα τα στοιχεία της εκατέρωθεν βίας. Από τη μια οι φασιστικές φάλαγγες του ISIS με τις αποτρόπαιες και απάνθρωπες τρομοκρατικές πράξεις με τις αποστολές θανάτου, από την άλλη οι άμεσοι βομβαρδισμοί Γαλλίας, Αμερικής, Ρωσίας, σε πόλεις και χωριά όπου υπάρχει στοιχείο υποψίας ύπαρξης μελών της ισλαμικής οργάνωσης. Αίμα, πολύ αίμα, και όποιος επιβιώσει…
Α, στη μέση αυτού του μακελειού βρέθηκε κι ένας άλλος μαχητής, που με τον τρόπο του και τις ικανότητές του πήρε μέρος, έχοντας ειδική αποστολή. Να οσφρανθεί το κρησφύγετο της «γιάφκας» όπου κρυβόντουσαν ύποπτοι και όπλα. Ο λόγος περί της ηρωικής Diesel, που την είχαν εντάξει στη μονάδα των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων Κ-9. Η λύκαινα αυτή, πιστή στην αποστολή της, ανύποπτη για το τι την περίμενε, οδηγήθηκε από την εκπαίδευση και την όσφρυσή της στο στόχο, μπήκε ορμητικά στη μπαρουταποθήκη των ισλαμιστών, οι οποίοι απάντησαν αιφνιδιασμένοι με καταιγισμό πυροβολισμών. Η Diesel έπεσε μαχόμενη και ανέθεσε στη γαλλική αστυνομία να αναλάβει τη συνέχεια…
Η περίπτωση του… ηρωικού λυκόσκυλου δεν είναι η μοναδική. Εκείνη όμως ενός σκύλου «μάρτυρα» τη συναντάμε σπανίως. Έτσι, το θηλυκό σκυλί θα περάσει στην ιστορία αυτή την εμπόλεμη περίοδο, όπου δεν κατανοεί κανείς εύκολα το πώς περάσαμε στη φάση όπου ο ένας θέλει να βγάλει τα μάτια του άλλου, με τους ισλαμιστές φασίστες της Ανατολής να προκαλούν τραγωδίες, φόβο και απόλυτη ανασφάλεια στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ορίζοντα. Η Diesel ήταν προορισμένη να θυσιαστεί σε κάποια ενέδρα, σε κάποια μάχη, σε κάποια ειδική αποστολή, όπου άνθρωποι και σκύλοι θα συμπορευόντουσαν για την προστασία των υπολοίπων.
Η είδηση της αυτοθυσίας της Diesel έφτιαξε αμέσως τεράστιο δικό της χώρο στο διαδίκτυο αποτυπώνοντας για άλλη μια φορά την παγκόσμια συγκίνηση για τους συμπαθείς μας τετράποδους φίλους. Δεν θα ξεχάσουμε τον δικό μας Κανέλλο που συμπορευόταν με τις διαμαρτυρίες των πολιτών και  ασφυκτιούσε μαζί με τον κόσμο για τα δηλητηριώδη χημικά της Αστυνομίας. Αυτός λοιπόν ο Κανέλλος, φαίνεται ότι «έφυγε νωρίς» κι έτσι δεν πρόλαβε ευτυχώς τη συμφορά του Παρισιού και των πολλαπλών ανατινάξεων, τις συνεχιζόμενες «παράπλευρες απώλειες» ενός φανατικού πολέμου μέσα από γεμάτα ανθρώπους αεροπλάνα που ανατινάσσουν, με βομβιστικές πράξεις και ανείπωτα συμβάντα καθημερινής τρέλας ενάντια ανυποψίαστων πολιτών. Τώρα, η Diesel θα είναι η απούσα σημαιοφόρος της ράτσας της που θα συνεχίσει να είναι συμπαραστάτης των ανθρώπων.
Δεν μπορώ να γνωρίζω τη συνέχεια του εξελισσόμενου δράματος της εποχής. Θα ήθελα όμως να παραβρισκόμουν σε μια τέτοια κηδεία-τελετή ενός τόσο επιφανούς μέλους της κοινωνίας των ανθρώπων και η Diesel δικαιούται μια τόσο τιμητική θέση, έστω και στον δικό της μικρό χώρο ταφής… Θα είναι μια σοβαρότατη στιγμή για τον άνθρωπο και τα ιδανικά της φιλίας που η φυλή των ζώων, και ειδικά των σκύλων, έχει επιδείξει συγκλονιστικές στιγμές. Θα ήθελα κι εγώ να εναποθέσω ένα λουλούδι στο μνήμα της. Να της βάλλω ένα από τα χορωδιακά Ορατόρια του Bach που όποτε το ακούω κλαίω και να χαϊδέψω τη μουσούδα και το σκούρο κεφάλι της. Να της πω χίλια λόγια για το παρόν και το μέλλον που οι εμείς άνθρωποι θα παλέψουμε.

Η Diesel θα συντροφεύει τη σκέψη μου καθώς και τις σκέψεις εκατομμυρίων συνανθρώπων μου…

Νότης Μαυρουδής
 

Advertisements

About Νότης Μαυρουδής

Κιθαριστής-Συνθέτης-Μουσικοπαιδαγωγός-Αρθρογράφος τύπου και ραδιοφώνου-Διευθυντής του www.tar.gr
This entry was posted in σχολιακια. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s