ΕΥΑ ΚΑΜΙΝΑΡΗ: «Η ΑΝΤΡΙΑΝΑ» (Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση)

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στη χθεσινή (15/1) παράσταση στο θέατρο Στοά, την παράσταση με τίτλο: «Η Αντριάνα», το μονόπρακτο του Θανάση Παπαγεωργίου, με πρωταγωνίστρια την Εύα Καμινάρη.
Αυτά είναι τα στοιχεία μιας θεατρικής παράστασης που, όπως καταλαβαίνετε, για να κάνω αναφορά στις σελίδες μου, σημαίνει πως προτείνω την παράσταση αυτή σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για «βαθύ θέατρο» και για νέο θεατρικό ρεπερτόριο. Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεστε το μέγεθος μιας τέτοιας διάστασης. Είναι δηλαδή, τηρουμένων των αναλογιών, ως να εμφανίζονται νέα τραγούδια με βαθύ περιεχόμενο και πνευματικό επίπεδο. Στην «άνυδρη» εποχή μας, ένα καλό έργο είναι γεγονός που θα πρέπει να υπογραμμίζεται ιδιαιτέρως.
Το κείμενο του δασκάλου Παπαγεωργίου πραγματεύεται μια γυναίκα που σιδερώνει ρούχα για να επιβιώσει. Με το τηλέφωνο στο χέρι περνάει η ιστορία της ζωής της. Μέσα από τις συνομιλίες της αποκαλύπτονται σημεία της ζωής της και της οικογενειακής της κατάστασης. Είναι ένας άνθρωπος σαν εμάς. Μια γυναίκα που τη συναντάμε πολύ συχνά στην καθημερινότητα. Σε όλες τις βαθμίδες, σε όλες τις οικονομικές τάξεις και σε όλα τα πνευματικά επίπεδα της κοινωνίας, φαντάζομαι όχι μόνο της ελληνικής. Το συγκεκριμένο έργο «Η Αντριάνα», γράφτηκε το 2012.

Ένα έργο ηθογραφίας, από εκείνα που προκαλούν το πικρό γέλιο με τη συγκίνηση σε πρώτο πλάνο. Το μονόπρακτο με την Εύα Καμινάρη να δίνει ρεσιτάλ ηθοποιίας και να μας εμπλέκει στην… τηλεφωνική δραματουργία νιώθοντας τα συναισθήματα και τις δονήσεις από τον μονόλογο, καθώς και τον ρεαλιστικό χειρισμό του σώματος και της κινησιολογίας…
Συγχωρείστε μου τον αμήχανο λόγο μου μπροστά στο λεξικό της θεατρικής κριτικής. Ομολογώ πως δεν τον κατέχω κι έτσι μάλλον εκτίθεμαι μπροστά στην ανάγκη μου να εκφράσω με λέξεις οι οποίες δεν συνάδουν με κριτική θεάτρου, όπως την αποτυπώνουν οι ειδικοί.
Παρ’ όλα αυτά τα εις βάρος μου, ήθελα να εκφράσω τη συγκίνησή μου για τη συγκεκριμένη παράσταση. Η Εύα Καμινάρη είναι φίλη μου και τραγουδάει υπέροχα. Δεν υπάρχει τραγούδι στην «Αντριάνα». Μόνο η υποκριτική της δεινότητα βρίσκεται επί σκηνής και αυτή είναι που παρασέρνει τον θεατή της όσο διαρκεί ο ρόλος μιας γυναίκας ταλαιπωρημένης από τον οικογενειακό ιστό, ο οποίος πολλές φορές στενεύει τις ατομικές ελευθερίες τόσο, ώστε να πνίγει κάθε διάθεση για ζωή…
Ε, αντιλαμβάνεστε πως συνιστώ ανεπιφύλαχτα να μη χάσετε αυτή την παράσταση. (Διεύθυνση: Μπισκίνη 55, 3η Στάση Ζωγράφου Τηλ.: 210 7702830 email: thetstoa@otenet.gr)

Νότης Μαυρουδής
 

Advertisements

About Νότης Μαυρουδής

Κιθαριστής-Συνθέτης-Μουσικοπαιδαγωγός-Αρθρογράφος τύπου και ραδιοφώνου-Διευθυντής του www.tar.gr
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s